Jarní sekaná s kopřivami

Suroviny

500 g mletého masa
sůl
100 g cibule
50 g česneku
2 housky
velký talíř mladých kopřiv
1/8 l mléka
10 g majoránky
50 g slaniny


recept nemá fotografii

Postup

Mladé lístky kopřiv opláchneme, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Housky rozkrájíme na kostky a navlhčíme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V míse smícháme mleté maso se solí, přidáme cibuli, vymačkanou housku, na malé kostičky nakrájenou slaninu, majoránku a prolisovaný česnek. Nakonec přisypeme nadrobno nasekané lístečky kopřiv a vše důkladně promícháme. Z propracované masové směsi vytvoříme šišku, vložíme ji do pekáčku, kde je na dně asi 2 mm vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 45 minut. Občas zkontrolujeme, zda není potřeba podlít, ale vzhledem k tomu, že se z mletého masa spíše uvolňuje tuk, tak to nebývá třeba. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, ale třeba i na studeno s chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,053x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jarní sekaná s kopřivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist