Tvarohová buchta ve formě na chlebíček
Suroviny
125 g měkkého tvarohu
125 g tuku Hera
125 g cukru krupice
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
125 g polohrubé mouky

Postup
Změklý tuk, tvaroh, vejce a cukr třeme, až vznikne hladká hmota - nesmí v ní zůstat kousky tvarohu. Potom přidáme mouku, do níž jsme pečlivě rozmíchali polovinu prášku do pečiva. Vzniklé těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů. Pečení trvá asi 20 minut - záleží na tvaru a velikosti formy. Po vyklopení a vychladnutí nakrájíme, pocukrujeme nebo jinak ozdobíme.
Poznámka:
Moučník je nejlepší čerstvě upečený, ještě vlahý.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,581x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tvarohová buchta ve formě na chlebíček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!