Bublanina jako pěna

Suroviny

300 g cukru krupice
9 lžic teplé vody
8 lžic oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
ovoce (čerstvé či mražené)

recept nemá fotografii

Postup

Cukr, teplou vodu, olej a žloutky ušleháme elektrickým šlehačem. Trvá to asi 5 minut a je třeba šlehat, dokud jsou vidět zřetelné krupičky cukru. Prášek do pečiva rozmícháme do mouky a potom mouku přidáme k ušlehané hmotě. Společně promícháme (je to poměrně husté!). Nakonec lehce přimícháme sníh ze čtyř bílků. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou a rovnoměrně ho rozetřeme. Povrch posypeme poměrně hustě ovocem (nešetříme, lze ho dát dost). Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů C). Hotovou bublaninu můžeme pocukrovat.
Poznámky:
Na tuto bublaninu se hodí téměř všechny druhy ovoce (větší kusy můžeme pokrájet). Lze použít i ovoce mražené. Bublanina je nadýchaná, pěnová a poměrně suchá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,364x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.50 (počet: 2) 4.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bublanina jako pěna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist