Pomerančová kuřecí prsíčka
Suroviny
4 ks kuřecích prsíček
2 pomeranče
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
olej na osmažení
4 listy hlávkového salátu
Postup
Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a podélně rozkrojíme, aby nebyla příliš vysoká a dobře se propekla. Velmi lehce je naklepeme paličkou na maso. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem, sojovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Do této marinády vložíme připravené kousky kuřecích prsíček a necháme v chladnu marinovat nejméně dvě hodiny (ale ještě lépe přes noc). Kousky masa během marinování krásně zkřehnou a nasají marinádu. Před podáváním je stačí po obou stranách krátce osmažit na rozpáleném oleji. Jako příloha se hodí brambory, hranolky či rýže. Talíř ozdobíme hlávkovým salátem a kolečky pomeranče.
Poznámka:
Jde o jednoduché a rychlé jídlo, nejvíce času zabere příprava přílohy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,374x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pomerančová kuřecí prsíčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!