Polévka s růžičkovou kapustou

Suroviny

200 g růžičkové kapusty
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 kostka masoxu
sůl
mletý černý pepř
muškátový květ
vegeta
100 g másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
2 rohlíky (žemle)
pažitka


recept nemá fotografii

Postup

Na polévku si dáme vařit vodu, osolíme ji a přidáme kostku masoxu. Zatím si očistíme a oloupeme kořenovou zeleninu a růžičkovou kapustu. Můžeme použít buď čerstvou nebo zmraženou (tu nerozmrazujeme). Jsou-li kapustičky nestejné velikosti, ty větší překrojíme na polovinu. Do vařící vody vhodíme všechnu připravenou kořenovou zeleninu i kapustičky, přidáme mletý pepř a na špičku nože muškátového květu. Zatím si připravíme z poloviny uvedeného množství másla a hladké mouky světle hnědou máslovou jíšku, tu rozmícháme ve vodě, zavaříme do polévky a necháme asi 10 minut provařit. Ke konci varu můžeme ochutit ještě vegetou. Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky a opečeme na zbylém másle. Na polévkové talíře si připravíme nasekanou pažitku a usmaženou žemli a zalijeme horkou polévkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,324x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka s růžičkovou kapustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist