Kapr na rozinkách
Suroviny
1 kg kapra
sůl
paprika
1 citrón
olej
150 g anglické slaniny
150 g cibule
100 g rozinek
rum
2 banány
Postup
Nemáme-li doma rybáře, který nás zásobuje rybami, je dobré koupit zmraženou polovinu kapra. Ta je již připravená, očištěná, takže ji stačí rozmrazit, opláchnout a osušit, rozdělit na čtyři porce, potřít je po obou stranách solí. Rozinky si namočíme do rumu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozpálíme olej a porce kapra na něm prudce osmahneme po obou stranách. Přeneseme je do pekáčku nebo do zapékací misky, pokapeme je šťávou z citrónu a posypeme je lehce sladkou mletou paprikou. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Nakonec přidáme rozinky a promícháme je se slaninou a cibulí. Tuto směs navršíme rovnoměrně na porce kapra a tuk z pánve přelijeme do pekáčku. Pečeme v troubě asi 20 minut. Ke konci pečení přidáme dva banány nakrájené na kolečka a ještě chvíli společně zapečeme. Servírujeme s několika listy hlávkového salátu jako lehké, dietní a chutné jídlo.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,613x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr na rozinkách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

