Kapr na rozinkách

Suroviny

1 kg kapra
sůl
paprika
1 citrón
olej
150 g anglické slaniny
150 g cibule
100 g rozinek
rum
2 banány

recept nemá fotografii

Postup

Nemáme-li doma rybáře, který nás zásobuje rybami, je dobré koupit zmraženou polovinu kapra. Ta je již připravená, očištěná, takže ji stačí rozmrazit, opláchnout a osušit, rozdělit na čtyři porce, potřít je po obou stranách solí. Rozinky si namočíme do rumu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozpálíme olej a porce kapra na něm prudce osmahneme po obou stranách. Přeneseme je do pekáčku nebo do zapékací misky, pokapeme je šťávou z citrónu a posypeme je lehce sladkou mletou paprikou. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Nakonec přidáme rozinky a promícháme je se slaninou a cibulí. Tuto směs navršíme rovnoměrně na porce kapra a tuk z pánve přelijeme do pekáčku. Pečeme v troubě asi 20 minut. Ke konci pečení přidáme dva banány nakrájené na kolečka a ještě chvíli společně zapečeme. Servírujeme s několika listy hlávkového salátu jako lehké, dietní a chutné jídlo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,346x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr na rozinkách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist