Kachna s růžičkovou kapustou

Suroviny

1 kachna (asi 1,5 až 2 kg)
600 g růžičkové kapusty
1 cibule
3 stroužky česneku
80 g slaniny
200 ml vývaru
pepř
sůl
kmín


recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, zevnitř i vně osolíme, pokmínujeme a dáme péct. Na začátku stačí, když dáme do pekáče asi 2-3 mm vody, protože se z kachny začne rychle vypékat tuk. Zatím si uvaříme kapustičky. Vaříme je v osolené vody asi 3-4 minuty, neměly by být úplně měkké. Necháme je vychladnout. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji na kolečka, také česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Téměř upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a nastříháme ji na porce. Tuk vypečený z kachny z velké části slijeme, na zbytku osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, vrátíme ji do pekáče a vše zalijeme vývarem. Kapustičky osmažíme na nakrájené slanině, ochutíme je rozetřeným česnekem, opepříme a osolíme. Spolu s naporcovanou kachnou je vrátíme do pekáče a vše necháme ještě 10 minut zapéct.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,453x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna s růžičkovou kapustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist