Marinované maso, které je vždy po ruce

Suroviny

3/4 kg vepřové kýty(výborná jsou i kuřecí prsa)
3 vejce
2 lžíce solamylu
1,5 lžíce maggi
1,5 lžíce majoránky
1 lžička soli
1/4 lžičky pepře
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky kari
1/2 ličky vorčestru
trochu čili
8-10 strouků česneku (prolisovat)

recept nemá fotografii

Postup

Z kýty nakrájíme řízky a naklepeme je. Ostatní suroviny promícháme a uděláme z nich omáčku. Do té namáčíme řízky jeden po druhém a skládáme do zavařovací sklenice. Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do lednice. Takto naložené řízky vydrží v lednici týden a rychlá večeře je stále po ruce. Pak stačí řízky jen rychle opéct na oleji.
Maso chutná jako v bramboráku a kdo jednou ochutnal, chce další a další .....
Dobrá je zeleninová obloha, nebo salát a jako příloha stačí chleba, pokud maso děláme k obědu, tak jsou dobré štouchané brambory, hranolky apod.
Na fotografii je přílohou k takto marinovanému masu rýže pečená v troubě a promíchaná s kořením na rýži od firmy Avokádo a dále vařená "baby" karotka. Příprava mladé mrkve je velmi jednoduchá. Koupíme ji zmraženou, před přípravou ji nerozmrazujeme a vaříme ji v osolené vodě asi 3-4minuty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 899x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marinované maso, které je vždy po ruce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist