Ryba po provensálsku

Suroviny

kapr či jiná (i mořská ryba)
citrónová šťáva
mletý pepř
provensálské koření
sůl
5 stroužků česneku
100 g másla
2 cibule
4 rajčata
1 zelená paprika
2 bobkové listy
100 ml bílého vína
1 malá cuketa
hrst fazolových lusků


recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou (případně i naporcovanou) rybu osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme mletým pepřem a zevnitř i vně posypeme provensálským kořením. Vložíme ji do pekáče vytřeného máslem. Potom si připravíme všechnu zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtky, papriku nakrájíme na proužky. Mladou cuketu neloupeme a nakrájíme ji na hranolky velikosti malíčku. Fazolové lusky propláchneme, česnek oloupeme a přidáme ho k rybě v celku. I ostatní připravenou zeleninu nasypeme na rybu. Přidáme dva bobkové listy, zeleninu také posypeme provensálským kořením a vše zalijeme bílým vínem. V troubě upečeme doměkka (doba závisí na druhu ryby). Upečenou rybu rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s bramborem, bagetou nebo chlebem.
Poznámky:
Jídlo na obrázku je připraveno z mražených holandských pstruhů. Místo cuket, které jsou v současné době ještě drahé, jsem použila asi 100 g mražené zeleninové směsi WOK.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,143x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ryba po provensálsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist