Guláš dobrého houbaře

Suroviny

500 g hovězí kližky
300 g cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1/2 l vývaru (stačí z Masoxu)
sůl
mletý pepř
mletá paprika
200 g mražených nebo nakládaných hub
2 lžíce sterilované červené papriky (proužky)
3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku)
pár kapek worcesteru
3 lžíce oleje (sádla)


recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit. Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek. Dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar. Teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku. Společně necháme podusit už jen pár minut. Podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu, ale i s bramboráčky. Doplníme zeleninovým salátem dle chuti a možností.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,605x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Guláš dobrého houbaře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist