Bramborový krém s brokolicí

Suroviny

500 g nových brambor
1 l vody
100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
70 g brokolice
2 lžíce másla
500 ml mléka
1 žloutek
100 g šunky
bílý mletý pepř
sůl


recept nemá fotografii

Postup

Nové brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Současně si očistíme kořenovou zeleninu a jemně ji nastrouháme. Poté ji na másle krátce osmažíme. Vodu z uvařených brambor slijeme zvlášť do hrnečku, brambory rozmícháme na hladkou bramborovou kaši. Tuto kaši zředíme vodou zcezenou z brambor a horkým mlékem. Přidáme osmaženou zeleninu, na růžičky rozdělenou brokolici, žloutek rozmíchaný v několika lžících mléka, osolíme a opepříme podle chuti. Polévku chvíli povaříme. Šunku nakrájíme na malé kostičky a na pánvi po zelenině ji opečeme (stačí ji opéct téměř nasucho). Na závěr ji přidáme do polévky. Polévku můžeme ozdobit i kolečky pórku nebo čerstvou strouhanou mrkví.
Poznámky:
Polévka je lehká, ale zároveň i výživná a chutná. Jistě najdete i další varianty její přípravy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,460x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový krém s brokolicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist