Smetanový koláč s višněmi

Suroviny

250 g polohrubé mouky
20 g droždí
2 lžíce cukru
125 ml vlažného mléka
20 g tuku
1 vejce
špetka soli
lžička strouhané citronové kůry
Náplň:
500 g odpeckovaných čerstvých višní nebo višňový kompot
4 vejce
300 g zakysané smetany
1 balíček vanilkového cukru
50 g cukru


recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosijeme do mísy, uprostřed vytlačíme důlek. Kvasnice s cukrem rozpustíme v polovině mléka a nalijeme do důlku v mouce. Přikryté necháme kynout asi 15 minut. Tuk rozpustíme na mírném teple, promícháme se zbylým mlékem, vejcem, solí a citronovou kůrou. Přidáme do kvásku a vše umícháme v hladké, pružné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě, až se objem těsta zhruba dvakrát zvětší. Vykynuté těsto ještě jednou důkladně prohněteme a vyválíme do kulatého plátu o průměru 28 cm. Ten přeneseme do tukem lehce vytřené kulaté koláčové formy, okraje těsta lehce vytáhneme prsty vzhůru. Višně rozložíme na těsto. Vejce, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a cukr promícháme (našleháme) a nalijeme na koláč. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 40 minut, poté necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem. Pro slavnostnější příležitost můžeme koláč i pokapat griotkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,640x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smetanový koláč s višněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist