Smetanový koláč s višněmi

Suroviny

250 g polohrubé mouky
20 g droždí
2 lžíce cukru
125 ml vlažného mléka
20 g tuku
1 vejce
špetka soli
lžička strouhané citronové kůry
Náplň:
500 g odpeckovaných čerstvých višní nebo višňový kompot
4 vejce
300 g zakysané smetany
1 balíček vanilkového cukru
50 g cukru


recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosijeme do mísy, uprostřed vytlačíme důlek. Kvasnice s cukrem rozpustíme v polovině mléka a nalijeme do důlku v mouce. Přikryté necháme kynout asi 15 minut. Tuk rozpustíme na mírném teple, promícháme se zbylým mlékem, vejcem, solí a citronovou kůrou. Přidáme do kvásku a vše umícháme v hladké, pružné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě, až se objem těsta zhruba dvakrát zvětší. Vykynuté těsto ještě jednou důkladně prohněteme a vyválíme do kulatého plátu o průměru 28 cm. Ten přeneseme do tukem lehce vytřené kulaté koláčové formy, okraje těsta lehce vytáhneme prsty vzhůru. Višně rozložíme na těsto. Vejce, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a cukr promícháme (našleháme) a nalijeme na koláč. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 40 minut, poté necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem. Pro slavnostnější příležitost můžeme koláč i pokapat griotkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 783x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smetanový koláč s višněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist