Rýžový salát s kladenskou pečení

Suroviny

125 g dlouhozrnné rýže
sůl
100 g kladenské pečeně nakrájené na silnější plátky
1 lžíce másla
1/2 menší salátové okurky
1 zelená paprika
2 rajčata
2 lžíce vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1 lžička kari koření
na špičku nože chilli
1 stroužek česneku
50 g černých oliv


recept nemá fotografii

Postup

Rýži uvaříme obvyklým způsobem a necháme vychladnout. Kladenskou pečeni nakrájíme na menší hranolky a opečeme ji na másle. Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně na polovinu a potom nakrájíme na plátky. Papriku zbavíme jader, rozpůlíme ji a každou půlku nakrájíme na nudličky. Rajčata rozkrájíme na osminky. Ocet smícháme s olejem, kari a chilli kořením a přidáme do toho prolisovaný česnek. Nálev promícháme s vychladlou rýží a necháme asi 10 minut odležet. Potom vmícháme opečenou kladenskou pečeni, nakrájenou zeleninu a olivy. Salát před podáváním necháme vychladit. Zdobíme ho například zelenou petrželkou, koktejlovými rajčátky nebo servírujeme s několika listy hlávkového salátu.
Poznámky:
Vychlazený salát je příjemnou, lehkou a osvěžující večeří na závěr horkého letního dne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 638x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rýžový salát s kladenskou pečení


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist