Rýžový salát s kladenskou pečení
Suroviny
125 g dlouhozrnné rýže
sůl
100 g kladenské pečeně nakrájené na silnější plátky
1 lžíce másla
1/2 menší salátové okurky
1 zelená paprika
2 rajčata
2 lžíce vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1 lžička kari koření
na špičku nože chilli
1 stroužek česneku
50 g černých oliv
Postup
Rýži uvaříme obvyklým způsobem a necháme vychladnout. Kladenskou pečeni nakrájíme na menší hranolky a opečeme ji na másle. Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně na polovinu a potom nakrájíme na plátky. Papriku zbavíme jader, rozpůlíme ji a každou půlku nakrájíme na nudličky. Rajčata rozkrájíme na osminky. Ocet smícháme s olejem, kari a chilli kořením a přidáme do toho prolisovaný česnek. Nálev promícháme s vychladlou rýží a necháme asi 10 minut odležet. Potom vmícháme opečenou kladenskou pečeni, nakrájenou zeleninu a olivy. Salát před podáváním necháme vychladit. Zdobíme ho například zelenou petrželkou, koktejlovými rajčátky nebo servírujeme s několika listy hlávkového salátu.
Poznámky:
Vychlazený salát je příjemnou, lehkou a osvěžující večeří na závěr horkého letního dne.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,726x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rýžový salát s kladenskou pečení
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!