Rýžový salát s kladenskou pečení

Suroviny

125 g dlouhozrnné rýže
sůl
100 g kladenské pečeně nakrájené na silnější plátky
1 lžíce másla
1/2 menší salátové okurky
1 zelená paprika
2 rajčata
2 lžíce vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1 lžička kari koření
na špičku nože chilli
1 stroužek česneku
50 g černých oliv


recept nemá fotografii

Postup

Rýži uvaříme obvyklým způsobem a necháme vychladnout. Kladenskou pečeni nakrájíme na menší hranolky a opečeme ji na másle. Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně na polovinu a potom nakrájíme na plátky. Papriku zbavíme jader, rozpůlíme ji a každou půlku nakrájíme na nudličky. Rajčata rozkrájíme na osminky. Ocet smícháme s olejem, kari a chilli kořením a přidáme do toho prolisovaný česnek. Nálev promícháme s vychladlou rýží a necháme asi 10 minut odležet. Potom vmícháme opečenou kladenskou pečeni, nakrájenou zeleninu a olivy. Salát před podáváním necháme vychladit. Zdobíme ho například zelenou petrželkou, koktejlovými rajčátky nebo servírujeme s několika listy hlávkového salátu.
Poznámky:
Vychlazený salát je příjemnou, lehkou a osvěžující večeří na závěr horkého letního dne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,564x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rýžový salát s kladenskou pečení


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist