Makrely na víně
Suroviny
800 g makrel
100 g žampionů
2 lžíce hladké mouky
200 ml bílého vína
4 lžíce olivového oleje
1 lžička provensálského koření
mletý bílý pepř
sůl

Postup
Očištěné porce makrel osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je po obou stranách na rozpáleném oleji. Ve zbylém výpeku orestujeme žampiony (oloupané a nakrájené na silnější plátky) a posypeme je provensálským kořením. Potom přilijeme víno a krátce podusíme. Nakonec vložíme zpět ryby a necháme vše společně ještě 5 minut podusit. Podáváme s bagetou, ozdobíme plátky citronu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,351x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Makrely na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!