Borůvkový koláč I

Suroviny

500 g borůvek
200 g tuku
3 vejce
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky strouhané citronové kůry
75 g zakysané smetany
200 g polohrubé mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku
kulatá forma o průměru 30 cm

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru ušleháme do pěny, do které postupně zamícháme vejce a zakysanou smetanu. Potom přidáme mouku, ve které jsme předem rozmíchali prášek do pečiva. Vše opatrně promícháme. Troubu předehřejeme na 190 až 200 stupňů C. Formu vytřeme tukem, vysypeme moukou a vlijeme do ní připravené těsto. Rovnoměrně ho rozetřeme po celé formě a povrch posypeme borůvkami. Pečeme v troubě asi 20 až 30 minut až koláč zezlátne. Upečený koláč vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Před podáváním ho pocukrujeme.
Poznámka:
Na posypání koláče lze použít čerstvé nebo zmrazené borůvky, ale samozřejmě také jiné drobné ovoce, které máme k dispozici.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,037x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Borůvkový koláč I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist