Vepřové zapečené s uzeným masem

Suroviny

4 kotlety (vepřové plátky)
4 plátky uzené rolky (či jiného uzeného masa)
4 plátky uzeného sýra
100 g tvrdého sýra
2 menší cibule
4 stroužky česneku
250 ml smetany ke šlehání
sůl
2 lžíce oleje
oregano

recept nemá fotografii

Postup

Pekáč či zapékací misku vytřeme lehce (nejlépe mašlovačkou) olejem. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a vyložíme jimi dno pekáče. Kotlety bez kostí (plátky vepřové kýty nebo vepřové krkovičky) lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a položíme na cibuli. Poprášíme je lehce oreganem. Na každou kotletu dáme plátek uzené rolky (stačí tenký), plátek uzeného sýra a hromádku nastrouhaného tvrdého sýra. Vše zalijeme smetanou ke šlehání nebo zakysanou smetanou. Dáme péct do středně vyhřáté trouby a pečeme asi jednu hodinu. Zatím si připravíme přílohu (bramborovou kaši, rýži, hranolky) a zeleninový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,793x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové zapečené s uzeným masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist