Bylinkové věnečky

Suroviny

550 g hladké mouky
40 g droždí
1 lžička cukru
3 vařené oloupané brambory
100 g zakysané smetany
6 lžic olivového oleje
4 lžičky provensálského koření
1 žloutek
2 lžíce smetany
1 lžíce máku
1 lžíce sezamových semínek
50 g strouhaného sýra
50 g slunečnicových semínek

recept nemá fotografii

Postup

Odvážíme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něj droždí. Přidáme 180 ml odražené vody a kávovou lžičku cukru. Mísu přikryjeme a kvásek necháme asi 15 minut kynout. Brambory, zakysanou smetanu, olivový olej, sůl a provensálské koření rozmixujeme a po vykynutí kvásku přidáme k těstu. Těsto vypracujeme vařečkou do hladka a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Těsto potom rozdělíme na 16 dílů, z každého kusu utvoříme dva válečky a ty spolu spleteme do věnečku. Klademe je na vymaštěný plech a necháme je trochu nakynout. Žloutek rozšleháme se smetanou a mašlovačkou potřeme věnečky. Věnečky sypeme střídavě mákem, sezamem, sýrem nebo slunečnicovými semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,387x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové věnečky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist