Bylinkové věnečky
Suroviny
550 g hladké mouky
40 g droždí
1 lžička cukru
3 vařené oloupané brambory
100 g zakysané smetany
6 lžic olivového oleje
4 lžičky provensálského koření
1 žloutek
2 lžíce smetany
1 lžíce máku
1 lžíce sezamových semínek
50 g strouhaného sýra
50 g slunečnicových semínek
Postup
Odvážíme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něj droždí. Přidáme 180 ml odražené vody a kávovou lžičku cukru. Mísu přikryjeme a kvásek necháme asi 15 minut kynout. Brambory, zakysanou smetanu, olivový olej, sůl a provensálské koření rozmixujeme a po vykynutí kvásku přidáme k těstu. Těsto vypracujeme vařečkou do hladka a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Těsto potom rozdělíme na 16 dílů, z každého kusu utvoříme dva válečky a ty spolu spleteme do věnečku. Klademe je na vymaštěný plech a necháme je trochu nakynout. Žloutek rozšleháme se smetanou a mašlovačkou potřeme věnečky. Věnečky sypeme střídavě mákem, sezamem, sýrem nebo slunečnicovými semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,387x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bylinkové věnečky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!