Bylinkové věnečky

Suroviny

550 g hladké mouky
40 g droždí
1 lžička cukru
3 vařené oloupané brambory
100 g zakysané smetany
6 lžic olivového oleje
4 lžičky provensálského koření
1 žloutek
2 lžíce smetany
1 lžíce máku
1 lžíce sezamových semínek
50 g strouhaného sýra
50 g slunečnicových semínek

recept nemá fotografii

Postup

Odvážíme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něj droždí. Přidáme 180 ml odražené vody a kávovou lžičku cukru. Mísu přikryjeme a kvásek necháme asi 15 minut kynout. Brambory, zakysanou smetanu, olivový olej, sůl a provensálské koření rozmixujeme a po vykynutí kvásku přidáme k těstu. Těsto vypracujeme vařečkou do hladka a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Těsto potom rozdělíme na 16 dílů, z každého kusu utvoříme dva válečky a ty spolu spleteme do věnečku. Klademe je na vymaštěný plech a necháme je trochu nakynout. Žloutek rozšleháme se smetanou a mašlovačkou potřeme věnečky. Věnečky sypeme střídavě mákem, sezamem, sýrem nebo slunečnicovými semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,191x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové věnečky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist