Hovězí polévka s houbovými knedlíčky
Suroviny
200 g čerstvých hub
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
30 g tuku (másla)
2 kostky hovězího bujonu
2 l vody
sůl
zelená petrželka
Na knedlíčky:
2 housky
4 lžíce mléka
1 vejce
muškátový květ
sůl
strouhanka podle potřeby

Postup
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na tuku. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Vodu na polévku osolíme, přidáme bujónové kostky, nakrájenou kořenovou zeleninu a přivedeme do varu. Potom přidáme polovinu podušených hub a vaříme, až zelenina změkne. Zatím pokrájíme housky na kostičky, svlažíme je mlékem, smícháme s druhou částí hub, osolíme, okořeníme muškátovým květem a spojíme vejcem. Podle potřeby přidáme strouhanku, abychom získali tužší těsto. Z něho pak tvarujeme drobné knedlíčky a zaváříme je do vroucí polévky. Vaříme je asi 5 minut. Hotovou polévku doplníme nakrájenou zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,483x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí polévka s houbovými knedlíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!