Pečená jablka
Suroviny
6 menších nakyslých jablek
med
200 ml přírodního bílého vína
4 lžíce cukru
šlehačka na ozdobení
Postup
Omytá jablka necháme vcelku, pouze je zbavíme jádřinců a slupku dokola spirálovitě nařízneme. Jablka postavíme do zapékací misky a otvory po jádřincích naplníme medem.Takto připravená jablka podlijeme vínem a v předehřáté troubě je pečeme doměkka. Mezitím na pánvičce roztavíme cukr na tmavý karamel, zalijeme trochou vodu a nechám rozpustit. Upečená ještě vlahá (nebo hodně vychlazená) jablka rozdělíme na talířky, zakapeme karamelem a ozdobíme kopečkem mírně oslazené šlehačky.
Poznámka:
Karamel lze koupit i hotový.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,629x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pečená jablka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!