Květákový nákyp s bazalkou

Suroviny

1 menší květák
½ hrnku polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
50 g strouhaného sýra Niva
½ lžičky kari koření
2 stroužky česneku
100 g měkkého salámu
4 vejce
2 lžíce čerstvé nasekané bazalky
máslo
strouhanka
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme ho zchladnout, drobně ho nakrájíme (nebo hrubě nastrouháme), smícháme s moukou a kypřícím práškem, přidáme nastrouhaný sýr, kari koření, prolisovaný česnek, sůl a na kostičky nakrájenou uzeninu. Do směsi vlijeme rozšlehaná vejce, přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dobře promícháme. Formu na nákyp (můžeme použít i formu na srnčí hřbet) vytřeme tukem, vysypeme strouhanou houskou a naplníme připravenou květákovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě nejdříve asi 10 minut na 220 stupňů C, potom příkon ztlumíme a dopékáme při nižší teplotě asi 25 minut. Zda je nákyp dopečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Hotový nákyp vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme například s bramborem nebo s bramborovou kaší. Ozdobíme ho lístek bazalky, přiložíme několik lístků hlávkového salátu pokapaného citrónovou šťávou nebo plátky rajských jablíček.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,478x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květákový nákyp s bazalkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist