Bramborové noky s pikantní omáčkou

Suroviny

1 kg brambor
250 g hrubé mouky
2 žloutky
800 g rajčat
½ zelené a ½ červené feferonky
1 cibule
120 g slaniny
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
50 g ovčího sýra

recept nemá fotografii

Postup

Brambory pečlivě umyjeme, ponecháme je ve slupce a uvaříme je v osolené vodě. Scedíme je a jakmile trochu zchladnou, oloupeme je, prolisujeme a necháme téměř vychladnout. Potom je promícháme s moukou, žloutky a solí. Na pomoučeném válu vytvarujeme z těsta válečky o průměru asi 2 cm, které pokrájíme na špalíčky. Vtiskneme to nich vidličkou vzorek (ale nemusíme, je to pouze ozdoba) a necháme je 15 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme je horkou vodou a slupku oloupeme, vybereme zrníčka a dužinu jemně nakrájíme. Feferonky omyjeme, očistíme, vyřízneme semeníky a lusky pokrájíme na nudličky. Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky, česnek oloupeme a posekáme. Česnek, slaninu a cibuli opečeme na oleji, přidáme rajčata a feferonky a opékáme dalších 10 minut. Vmícháme rozdrobený ovčí sýr a přisolíme.
Do velkého hrnce si dáme vařit dostatečné množství osolené vody. Jakmile se voda vaří, vhodíme do ní připravené noky, zmírníme příkon tepla a noky pomalu vaříme asi 5 minut. Jakmile vyplavou na hladinu, vybereme je děrovanou naběračkou a necháme je okapat. Potom je vložíme do omáčky, lehce promícháme a krátce prohřejeme. Podáváme jako lehkou večeři.
Poznámky:
Práci si můžeme usnadnit nákupem konzervovaných rajčat (v zimě vyjdou dokonce levněji). Dáme pozor při vaření noků (jsou to skutečně noky – viz film Pelíšky), aby se nerozvařily! Pro první pokus si radši zvolíme poloviční množství surovin.
Na fotografii jsou alespoň noky, které jsem připravovala ke králíkovi po myslivecku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,718x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborové noky s pikantní omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist