Grisonský koláč

Suroviny

400 g listového těsta
90 g másla
90 g mandlí
zavařenina
mletá skořice
90 g strouhanky
60 g hladké mouky
5 vajec

recept nemá fotografii

Postup

Listové těsto si rozválíme na tloušťku 1-1,5 cm a vyložíme jím koláčovou formu o průměru 30 cm. Těstem by měly být pokryty i stěny formy. Těsto potřeme libovolnou zavařeninou. Umeleme si mandle i se slupkou, z bílků si ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme v misce do pěny, postupně jeden po druhém vmícháme žloutky, umleté mandle, strouhanku a skořici. Nakonec přidáme mouku promíchanou se sněhem z bílků. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na těsto připravené v koláčové formě. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 45 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,585x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grisonský koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist