Báječný kapr k večeři

Suroviny


½ většího kapra (4 porce)
sůl
4 lžíce hladké mouka
mletá paprika
olej na smažení
citron

recept nemá fotografii

Postup


Chceme-li, aby byla příprava rychlá, použijeme mraženou polovinu kapra. Je již očištěná a stačí si jen včas vzpomenout a nechat ji rozmrazit. Čerstvý kapr je sice ještě chutnější, ale ne každému a vždy dostupný a navíc je s ním mnohem více práce (vykuchat, odstranit ploutve, šupiny atd.). Rozmraženého kapra opláchneme pod studenou vodou, osušíme a prohlédneme, zda někde nezbyla šupina či kousek ploutve, ty odstraníme, kůži můžeme ponechat. Polovinu kapra rozdělíme na čtyři porce, každou porci pečlivě po všech stranách osolíme a sůl po porcích masa rozetřeme prsty. Na mělkém talíři smícháme hladkou mouku s jednou lžičkou sladké mleté papriky a porce ryby v této směsi obalíme. Opékáme je na pánvi na rozpáleném oleji. Podáváme s plátkem citronu a s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Doplníme listem hlávkového salátu a plátky jablek.
Poznámka:
Jinou variantou je obalení porcí kapra pouze hladkou moukou bez papriky.
Příprava celé večeře trvá zhruba půl hodiny. Je to večeře nejen rychlá, chutná, ale také zdravá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 672x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Báječný kapr k večeři


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist