Podzimní pohár

Suroviny

500 g jablek
1 lžička cukru
1 lžička citronové šťávy
100 g rozinek
1 lžíce rumu
1 lžíce karamelu
šlehačka ve spreji

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, nakrájíme na větší kostky a pokapeme citronovou šťávou. Ihned je zpracováváme, aby nezhnědly. Podlijeme je asi 1 cm vody, posypeme cukrem, přikryjeme pokličkou a dáme vařit. Ve chvíli, kdy se začne vytvářet pára a pěna, ztlumíme příkon tepla a necháme povařit ještě 2-3 minuty. Hotové dušené kousky jablek by neměly být rozměklé. Jablka dáme vychladnout a zatím si propláchneme horkou vodou rozinky a namočíme je do lžíce rumu. Na dno poháru dáme vychlazená dušená jablka, posypeme rozinkami, pokapeme karamelem a ozdobíme kopečkem šlehačky. Mlsáme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,280x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Podzimní pohár


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist