Podzimní pohár
Suroviny
500 g jablek
1 lžička cukru
1 lžička citronové šťávy
100 g rozinek
1 lžíce rumu
1 lžíce karamelu
šlehačka ve spreji
Postup
Jablka oloupeme, nakrájíme na větší kostky a pokapeme citronovou šťávou. Ihned je zpracováváme, aby nezhnědly. Podlijeme je asi 1 cm vody, posypeme cukrem, přikryjeme pokličkou a dáme vařit. Ve chvíli, kdy se začne vytvářet pára a pěna, ztlumíme příkon tepla a necháme povařit ještě 2-3 minuty. Hotové dušené kousky jablek by neměly být rozměklé. Jablka dáme vychladnout a zatím si propláchneme horkou vodou rozinky a namočíme je do lžíce rumu. Na dno poháru dáme vychlazená dušená jablka, posypeme rozinkami, pokapeme karamelem a ozdobíme kopečkem šlehačky. Mlsáme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,280x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Podzimní pohár
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!