Podzimní pohár

Suroviny

500 g jablek
1 lžička cukru
1 lžička citronové šťávy
100 g rozinek
1 lžíce rumu
1 lžíce karamelu
šlehačka ve spreji

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, nakrájíme na větší kostky a pokapeme citronovou šťávou. Ihned je zpracováváme, aby nezhnědly. Podlijeme je asi 1 cm vody, posypeme cukrem, přikryjeme pokličkou a dáme vařit. Ve chvíli, kdy se začne vytvářet pára a pěna, ztlumíme příkon tepla a necháme povařit ještě 2-3 minuty. Hotové dušené kousky jablek by neměly být rozměklé. Jablka dáme vychladnout a zatím si propláchneme horkou vodou rozinky a namočíme je do lžíce rumu. Na dno poháru dáme vychlazená dušená jablka, posypeme rozinkami, pokapeme karamelem a ozdobíme kopečkem šlehačky. Mlsáme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,107x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Podzimní pohár


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist