Bramborová polévka s cizrnou

Suroviny

200 g cizrny
200 g brambor
1 větší mrkev
1 cibule
2 nožičky klobásy
čerstvé nebo sušené houby
100 g másla
3 lžíce mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek

recept nemá fotografii

Postup

Cizrnu namočíme ráno do studené vody a necháme asi 3-4 hodiny nabobtnat. Potom ji pomalu vaříme do změknutí (rychlejší je to v papiňáku). Mezitím si oloupeme brambory, cibuli a mrkev. Brambory pokrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka, přidáme k cizrně a dále vaříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme žlutou jíšku. Tu rozředíme vodou a rozmícháme do polévky. Přidáme čerstvé nebo sušené houby, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a osolíme. Polévku vaříme ještě asi 10 minut. Ke konci můžeme přidat na kolečka nakrájenou a opečenou klobásu a samozřejmě zelenou petrželku.
Poznámka:
Cizrnu, tzv. římský hrách můžete koupit v supermarketu. Lze ji také nahradit hrachem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,466x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborová polévka s cizrnou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist