Vepřový špíz s chilli marinádou

Suroviny

1 sáček chilli marinády
500 g vepřové kýty
200 g anglické slaniny
3 cibule
sůl
rajčata a listy zeleného salátu na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Den předem si připravíme marinádu podle návodu na sáčku – obsah sáčku rozšleháme vidličkou s 250 ml vody a 3 lžícemi oleje. Necháme asi 10 minut odstát. Vepřové maso si nakrájíme na tenčí plátky, ty lehce paličkou naklepeme a potom rozkrájíme na čtverce asi 3x3 cm. Kousky masa promícháme dobře s marinádou, misku s masem přikryjeme potravinářskou fólií a necháme několik hodin v chladnu marinovat. Na špízy si připravíme na kousky si nakrájíme anglickou slaninu. Cibuli oloupeme, rozdělíme na čtvrtky a každou čtvrtku na jednotlivé plátky. Na špejli či jehlici napichujeme střídavě kousky marinovaného masa, anglické slaniny a cibule. Takto připravené špízy uložíme do pekáčku, mírně posolíme, zalijeme zbylou marinádou a pečeme v troubě asi 40 minut. Zatím si připravíme přílohu – brambory, bramborovou kaši či hranolky a zeleninu na konečné doplnění celého jídla.
Poznámka:
Jídlo je dost pikantní, určitě není vhodné pro menší děti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,252x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový špíz s chilli marinádou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist