Alsaské koláčky

Suroviny

200 g hladké mouky125 g másla75 g moučkového cukru50 g oloupaných mandlí2 žloutky1 lžička citronové šťávytrochu strouhaného muškátového oříškutuk na vymazání plechuzavařenina na spojeníoloupané a nasekané mandle na ozdobuKrém:50 g moučkového cukru40 g másla1 lžička rumu1 lžička instantní kávy

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo, cukr, žloutky a citronovou šťávu třeme dohladka, přimícháme mouku, strouhané mandle a ochutíme muškátovým oříškem. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladna. Zatím si vytřeme tukem plechy, oloupeme a nahrubo nasekáme zbývající mandle, najdeme si vhodnou (dobře roztíratelnou) zavařeninu. Také si můžeme připravit krém, a to tak, že nejdříve utřeme máslo s cukrem, potom přidáme rum a tekutou kávu a našleháme. Těsto si rozválíme na pomoučeném vále na placku o síle asi 5 mm, z ní vykrajujeme malá kolečka, klademe na vymazaný plech a v troubě pečeme dorůžova. Vychladlá kolečka spojíme marmeládou, povrch potřeme krémem a posypeme nasekanými mandlemi. Připravíme-li si větší množství krému, můžeme povrch nejen potřít krémem, ale pomocí zdobičky udělat po jeho okraji věneček či jinou krémovou ozdobu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,870x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Alsaské koláčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist