Alsaské koláčky
Suroviny
200 g hladké mouky125 g másla75 g moučkového cukru50 g oloupaných mandlí2 žloutky1 lžička citronové šťávytrochu strouhaného muškátového oříškutuk na vymazání plechuzavařenina na spojeníoloupané a nasekané mandle na ozdobuKrém:50 g moučkového cukru40 g másla1 lžička rumu1 lžička instantní kávy
Postup
Změklé máslo, cukr, žloutky a citronovou šťávu třeme dohladka, přimícháme mouku, strouhané mandle a ochutíme muškátovým oříškem. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladna. Zatím si vytřeme tukem plechy, oloupeme a nahrubo nasekáme zbývající mandle, najdeme si vhodnou (dobře roztíratelnou) zavařeninu. Také si můžeme připravit krém, a to tak, že nejdříve utřeme máslo s cukrem, potom přidáme rum a tekutou kávu a našleháme. Těsto si rozválíme na pomoučeném vále na placku o síle asi 5 mm, z ní vykrajujeme malá kolečka, klademe na vymazaný plech a v troubě pečeme dorůžova. Vychladlá kolečka spojíme marmeládou, povrch potřeme krémem a posypeme nasekanými mandlemi. Připravíme-li si větší množství krému, můžeme povrch nejen potřít krémem, ale pomocí zdobičky udělat po jeho okraji věneček či jinou krémovou ozdobu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,029x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Alsaské koláčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!