Dvojbarevné věnečky
Suroviny
200 g hladké mouky
50 g másla
100 g cukru krupice
½ balíčku kypřícího prášku
5 ks mandlí
1 vejce
2 lžíce mléka
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kakaa
cukr moučka na obalení nebo 50 g čokolády na zdobení
tuk na vymazání plechu
Postup
Cukr utřeme se změklým máslem, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, neloupané, jemně nasekané nebo nastrouhané mandle, potom vejce, mléku, rum a citronovou šťávu. Vše zpracujeme rukama v těsto a rozdělíme ho na dvě stejné části. Jednu část necháme světlou, do druhé zapracujeme kakao. Potom si obě těsta rozdělíme na několik stejně velkých kousků, z každého vyválíme tenký váleček, ten rozdělíme na kratší kousky a každý z nich ještě rozválíme, abychom dostali poměrně tenkou tyčinku. Jednu tyčinku světlou a jednu tmavou spleteme ve věneček a položíme na tukem vytřený plech. Z počátku to chce trochu trpělivosti, je třeba si několikrát zkusit vhodnou velikost tyčinek i věnečku. Takto připravené věnečky pečeme v horké troubě až do okamžiku, kdy světlá část věnečku začne růžovět. Upečené věnečky můžeme obalit v moučkovém cukru nebo ozdobit tečkami z rozehřáté čokolády.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,618x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dvojbarevné věnečky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!