Dvojbarevné věnečky

Suroviny

200 g hladké mouky
50 g másla
100 g cukru krupice
½ balíčku kypřícího prášku
5 ks mandlí
1 vejce
2 lžíce mléka
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kakaa
cukr moučka na obalení nebo 50 g čokolády na zdobení
tuk na vymazání plechu

recept nemá fotografii

Postup

Cukr utřeme se změklým máslem, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, neloupané, jemně nasekané nebo nastrouhané mandle, potom vejce, mléku, rum a citronovou šťávu. Vše zpracujeme rukama v těsto a rozdělíme ho na dvě stejné části. Jednu část necháme světlou, do druhé zapracujeme kakao. Potom si obě těsta rozdělíme na několik stejně velkých kousků, z každého vyválíme tenký váleček, ten rozdělíme na kratší kousky a každý z nich ještě rozválíme, abychom dostali poměrně tenkou tyčinku. Jednu tyčinku světlou a jednu tmavou spleteme ve věneček a položíme na tukem vytřený plech. Z počátku to chce trochu trpělivosti, je třeba si několikrát zkusit vhodnou velikost tyčinek i věnečku. Takto připravené věnečky pečeme v horké troubě až do okamžiku, kdy světlá část věnečku začne růžovět. Upečené věnečky můžeme obalit v moučkovém cukru nebo ozdobit tečkami z rozehřáté čokolády.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,426x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dvojbarevné věnečky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist