Třená bábovka tety Hostinské

Suroviny

250 g hrubé nebo polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
150 g másla
3 vejce
200 ml vlahého mléka
½ lžičky kypřícího prášku
1 vanilkový cukr
2 lžíce kandované pomerančové kůry

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo nakrájíme na kousky, přidáme žloutky, 75 g cukru a vanilkový cukr a třeme, až je hmota hladká. Potom přilijeme vlahé mléko s trochou mouky. Do zbytku mouky rozmícháme kypřící prášek, přidáme k těstu a společně rozmícháme. Přidáme jemně nasekanou kandovanou pomerančovou kůru. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh a lehce přimícháme k těstu. Těsto vlijeme do tukem vytřené a moukou vysypané bábovkové formy, urovnáme a mírně zvedneme při vnějších okrajích. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů C.
Poznámka:
Bábovka je jemná, vláčná a pomerančová kůra jí dává zajímavou chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,401x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třená bábovka tety Hostinské


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist