Florentinky
Suroviny
150 ml mléka
20 g másla
40 g hladké mouky
100 g cukru krupice
120 g mandlí nebo ořechových jader
100 g kandovaného ovoce
Kakaová poleva:
110 g moučkového cukru
70 g ztuženého tuku (Omega)
1 ½ lžíce mléka
2 lžíce kakaa
1 lžíce Solamylu

Postup
Mandle nebo ořechová jádra a kandované ovoce nakrájíme na jemné nudličky. V mléce rozšleháme mouku, přidáme máslo, madle a ovoce, krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se rozehřeje máslo. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech (ale lépe na pečící papír) vytvoříme ze směsi malé placičky (dále od sebe, protože se při pečení roztáhnou) a upečeme je v troubě předehřáté na 220 stupňů. Ihned po vyjmutí z trouby je oddělíme od papíru, necháme je vychladnout a na spodní straně je poléváme kakaovou polevou.
Příprava polevy:
Tuk rozehřejeme v malém kastrolku. Poté ho sejmeme z plotýnky, vmícháme kakao promíchané s cukrem, škrobovou moučku rozmíchanou s mlékem. Řádně promícháme a vrátíme na plotýnku, kde na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se suroviny spojí v hladkou polevu. Je-li třeba, přidáme lžíci mléka nebo vody.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,983x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Florentinky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!