Florentinky

Suroviny

150 ml mléka
20 g másla
40 g hladké mouky
100 g cukru krupice
120 g mandlí nebo ořechových jader
100 g kandovaného ovoce

Kakaová poleva:
110 g moučkového cukru
70 g ztuženého tuku (Omega)
1 ½ lžíce mléka
2 lžíce kakaa
1 lžíce Solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Mandle nebo ořechová jádra a kandované ovoce nakrájíme na jemné nudličky. V mléce rozšleháme mouku, přidáme máslo, madle a ovoce, krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se rozehřeje máslo. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech (ale lépe na pečící papír) vytvoříme ze směsi malé placičky (dále od sebe, protože se při pečení roztáhnou) a upečeme je v troubě předehřáté na 220 stupňů. Ihned po vyjmutí z trouby je oddělíme od papíru, necháme je vychladnout a na spodní straně je poléváme kakaovou polevou.
Příprava polevy:
Tuk rozehřejeme v malém kastrolku. Poté ho sejmeme z plotýnky, vmícháme kakao promíchané s cukrem, škrobovou moučku rozmíchanou s mlékem. Řádně promícháme a vrátíme na plotýnku, kde na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se suroviny spojí v hladkou polevu. Je-li třeba, přidáme lžíci mléka nebo vody.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,579x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Florentinky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist