Florentinky

Suroviny

150 ml mléka
20 g másla
40 g hladké mouky
100 g cukru krupice
120 g mandlí nebo ořechových jader
100 g kandovaného ovoce

Kakaová poleva:
110 g moučkového cukru
70 g ztuženého tuku (Omega)
1 ½ lžíce mléka
2 lžíce kakaa
1 lžíce Solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Mandle nebo ořechová jádra a kandované ovoce nakrájíme na jemné nudličky. V mléce rozšleháme mouku, přidáme máslo, madle a ovoce, krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se rozehřeje máslo. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech (ale lépe na pečící papír) vytvoříme ze směsi malé placičky (dále od sebe, protože se při pečení roztáhnou) a upečeme je v troubě předehřáté na 220 stupňů. Ihned po vyjmutí z trouby je oddělíme od papíru, necháme je vychladnout a na spodní straně je poléváme kakaovou polevou.
Příprava polevy:
Tuk rozehřejeme v malém kastrolku. Poté ho sejmeme z plotýnky, vmícháme kakao promíchané s cukrem, škrobovou moučku rozmíchanou s mlékem. Řádně promícháme a vrátíme na plotýnku, kde na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se suroviny spojí v hladkou polevu. Je-li třeba, přidáme lžíci mléka nebo vody.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 053x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Florentinky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist