Kuře ala bažant

Suroviny

1 kuře
100 g slaniny
sůl
pepř
2 cibule
2 lžíce másla
10 jalovčinky
6 zrnek černého pepře
4 zrnka nového koření
½ lžičky tymiánu
2 bobkové listy
mletá citronová kůra
100 ml bílého vína
100 g anglické slaniny

recept nemá fotografii

Postup

Kuře opláchneme, osušíme, na prsou ho prošpikujeme klínky slaniny, osolíme a opepříme. Dovnitř kuřete vložíme plátky z jedné cibule a 4 jalovčinky. Rozpálíme 2 lžíce másla a zbytek rozkrájené slaniny, kuře na tom po všech stranách opečeme a dáme do pekáčku. Přidáme druhou nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy a 6 zbývajících jalovčinek a na špičku nože citronové kůry. Podlijeme 100 ml bílého vína a na povrch kuřete poklademe plátky anglické slaniny. Přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě. Během pečení kontrolujeme a podléváme vodou nebo vypečenou šťávou. Měkké kuře necháme ke konci pečení chvíli odkryté, aby na povrchu zčervenalo. Hotové kuře rozporcujeme, polijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborem nebo s bramborovými kroketami. Poznámka: Na fotografii jsou jako příloha použity ochucené těstoviny (brambory prostě došly).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,280x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře ala bažant


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist