Kuřecí soté

Suroviny

4 porce kuřecích prsíček
3 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 žampiony
1 pórek
1 červená paprika
100 ml červeného vermutu
sůl
pálivá mletá paprika (nebo feferonky)
2-3 lžíce kečupu

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, pórek na kolečka, papriku na proužky, žampiony (nebo jiné houby) na plátky. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na delší a silnější nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm rychle po všech stranách opečeme, vyjmeme a dáme stranou. Na rozpálený tuk dáme cibuli a orestujeme, přidáme česnek, žampiony, pórek, papriku. Znovu orestujeme a zalijeme vermutem. K zeleninové směsi vrátíme maso, osolíme a ochutíme pálivou paprikou (nebo přidáme nakrájenou feferonku). Nakonec přidáme kečup, promícháme a dusíme společně ještě asi 5 – 10 minut. Hotové soté podáváme s bílými nudlemi, rýží nebo s bramborovými hranolky.
Poznámka:
Stejně můžeme připravit i vepřové nebo králičí maso. Před úpravou je ho možné také marinovat ve 2 lžících oleje a 1 lžíci sojové omáčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,444x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí soté


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist