Králík v bazalce

Suroviny

4 porce králičího masa
2 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce čerstvé bazalky (nebo 1 lžíce sušené)
1 vrchovatá lžička čerstvě mletého zeleného či černého pepře
100 g anglické slaniny
100 ml bílého vína
100 g vařeného uzeného masa
50 g másla
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Porce králičího masa osolíme a lehce opepříme. Uložíme je do pekáčku, kam jsme dali kolečka ze dvou cibulí a plátky česneku. Maso bohatě posypeme bazalkou a čerstvě mletým nebo drceným pepřem. Přidáme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a pečeme v troubě. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme vodou. Ke konci tepelné úpravy přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, na králičí maso položíme nudličky čerstvého másle a dopečeme bez pokličky. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Tato úprava králičího masa může přesvědčit i ty, kteří nemají králičí maso příliš v lásce. Kombinace bazalky (zvláště čerstvé) a drceného pepře dává králičímu masu neopakovatelnou zajímavou příchuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,466x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík v bazalce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist