Králík v bazalce

Suroviny

4 porce králičího masa
2 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce čerstvé bazalky (nebo 1 lžíce sušené)
1 vrchovatá lžička čerstvě mletého zeleného či černého pepře
100 g anglické slaniny
100 ml bílého vína
100 g vařeného uzeného masa
50 g másla
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Porce králičího masa osolíme a lehce opepříme. Uložíme je do pekáčku, kam jsme dali kolečka ze dvou cibulí a plátky česneku. Maso bohatě posypeme bazalkou a čerstvě mletým nebo drceným pepřem. Přidáme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a pečeme v troubě. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme vodou. Ke konci tepelné úpravy přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, na králičí maso položíme nudličky čerstvého másle a dopečeme bez pokličky. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Tato úprava králičího masa může přesvědčit i ty, kteří nemají králičí maso příliš v lásce. Kombinace bazalky (zvláště čerstvé) a drceného pepře dává králičímu masu neopakovatelnou zajímavou příchuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,299x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík v bazalce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist