Králík v bazalce
Suroviny
4 porce králičího masa
2 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce čerstvé bazalky (nebo 1 lžíce sušené)
1 vrchovatá lžička čerstvě mletého zeleného či černého pepře
100 g anglické slaniny
100 ml bílého vína
100 g vařeného uzeného masa
50 g másla
sůl
mletý pepř
Postup
Porce králičího masa osolíme a lehce opepříme. Uložíme je do pekáčku, kam jsme dali kolečka ze dvou cibulí a plátky česneku. Maso bohatě posypeme bazalkou a čerstvě mletým nebo drceným pepřem. Přidáme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a pečeme v troubě. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme vodou. Ke konci tepelné úpravy přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, na králičí maso položíme nudličky čerstvého másle a dopečeme bez pokličky. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Tato úprava králičího masa může přesvědčit i ty, kteří nemají králičí maso příliš v lásce. Kombinace bazalky (zvláště čerstvé) a drceného pepře dává králičímu masu neopakovatelnou zajímavou příchuť.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,466x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík v bazalce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!