Králík na divoko

Suroviny

1 králík
2 středně velké cibule
2 lžíce másla
olej
80 g slaniny
150 ml bílého vína
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 bobkový list
4 jalovčinky
2 zrnka nového koření
špetka tymiánu
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozporcujeme, králičí hřbet a kýty protáhneme slaninou, osolíme, poprášíme mletým pepřem, špetkou tymiánu a jemně utlučenými (umletými) jalovčinkami. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme králíka, nové koření a bobkový list a dusíme pod pokličkou. Zpočátku ve vlastní šťávě, potom mírně podlijeme a dodusíme. Takřka měkkého králíka potřeme rozpuštěným máslem a odkrytého ho dáme do trouby zčervenat. Měkkého králíka vyjmeme a uchováme v teple. Výpek podlijeme bílým vínem, krátce povaříme, přecedíme, vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku, zjemníme čerstvým máslem. Touto šťávou poléváme porce králíka, které podáváme s vařenými brambory.
Pozor! Při pečení voní po celém bytě!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,166x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist