Králík na divoko
Suroviny
1 králík
2 středně velké cibule
2 lžíce másla
olej
80 g slaniny
150 ml bílého vína
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 bobkový list
4 jalovčinky
2 zrnka nového koření
špetka tymiánu
mletý pepř
sůl
Postup
Králíka rozporcujeme, králičí hřbet a kýty protáhneme slaninou, osolíme, poprášíme mletým pepřem, špetkou tymiánu a jemně utlučenými (umletými) jalovčinkami. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme králíka, nové koření a bobkový list a dusíme pod pokličkou. Zpočátku ve vlastní šťávě, potom mírně podlijeme a dodusíme. Takřka měkkého králíka potřeme rozpuštěným máslem a odkrytého ho dáme do trouby zčervenat. Měkkého králíka vyjmeme a uchováme v teple. Výpek podlijeme bílým vínem, krátce povaříme, přecedíme, vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku, zjemníme čerstvým máslem. Touto šťávou poléváme porce králíka, které podáváme s vařenými brambory.
Pozor! Při pečení voní po celém bytě!
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,610x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
8.00 (počet: 1)
8.00
1
10
Komentáře receptu Králík na divoko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

