Žampiónový salát

Suroviny

400 g žampiónů
2 cibule
olej
citrónová šťáva
2 lžíce bílého vína
1 sterilovaná okurka
1 červená paprika
2 lžíce kukuřice (zmrazené, sterilované)
ocet
50 g šunky
mletý bílý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka. Obojí vložíme na rozehřátý olej, pokapeme citrónovou šťávou a krátce podusíme. Přilijeme víno, přidáme kyselou okurku nakrájenou na kostičky, papriku nakrájenou na nudličky, kukuřici a vše ještě velmi krátce (asi 1 minutu) podusíme. Salát okyselíme, osolíme, opepříme a necháme krátce v chladnu proležet. Před podáváním po posypeme jemně nakrájenou šunkou.
Poznámky:
Salát můžeme udělat nejen ze žampionů, ale i z hlívy ústřičné. Čerstvou papriku není nutné tepelně upravovat, lze ji použít i syrovou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,303x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žampiónový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist