Domácí chléb
Suroviny
1 kg hladke mouky
3 lzice octa
3 lzicky soli
3 lzicky kminu
50 g kvasnic
6 dcl vody
Postup
Do misy prosijeme mouku ,přidáme sůl,kmín a vše důkladně promícháme.
V trošce vlažné vody(odebrané z 6 dcl) rozmíchame kvasnice. Do zbytku vody dáme ocet, vlijeme do mouky, zamícháme a přidáme kvasnice. Zpracujeme rukou (já to dělám v robotu), dáme do hrnce, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 20 minut.
Pak jemně promícháme a necháme kynout ještě 45 minut.
Plech vyložíme alobalema a posypeme hladkou moukou (já to dělám bez alobalu).
Utvoříme šišky, které dáme na plech ještě necháme 15 minut kynout.
Potřeme bílkem a obrácenou vařečkou uděláme na povrchu bochníku 6 dírek asi
2 cm hlubokých.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na maximum 15 minut. Pak stáhneme na minimum a peceme asi 45 minut. Upečený chléb potřeme studenou vodou.
Poznámka: Příprava trvá asi 90 minut
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,309x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Domácí chléb
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!