Pomerančový salát

Suroviny

6 pomerančů
5 lžiček mleté kávy
špetka mleté skořice
60 g strouhané hořké čokolády
2 ½ lžíce koňaku
4 banány
80 g loupaných pistácií
20 g másla
1 lžíce pískového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Pomeranče nejprve pečlivě omyjeme pod tekoucí horkou vodou a utřeme dosucha. Potom je oloupeme a očištěnou kůru nakrájíme ostrým nožem na tenké nudličky. Ty chvilku povaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím z pomerančů pečlivě odstraníme bílou vrstvu a rozebereme je na jednotlivé dílky. Z každého dílku opět pečlivě odstraníme blanku, takže nám zůstane jen čistá pomerančová masa. (Pozor, dá to docela práci!)
Svaříme si pět lžiček mleté kávy spolu se skořicí ve zhruba 200 ml vody a přecedíme přes kávový filtr nebo přes husté sítko. V ještě horké kapalině potom rozmícháme jemně nastrouhanou čokoládu, přilijeme koňak a znovu promícháme. Potom si oloupeme všechny banány a nakrájíme je na kolečka silná asi 1 cm. Promícháme je s dílky pomeranče a nudličkami pomerančové kůry a společně vložíme do čokoládovo-kávové směsi a znovu opatrně promícháme.
Ovocný salát rozdělíme na dezertní talíře, do kompotových misek nebo pohárů. Na teflonové pánvi si nejprve lehce opražíme pistáciová jádra, vyjmeme se a pak v ní připravíme s másla, vody a cukru karamel. Nakonec do něj přisypeme pistácie a zkaramelizovanými pistáciemi posypeme pomerančový salát před podáváním. Tento salát chutná dobře i se zmrzlinou. Místo pistácií lze použít na ozdobení kopečky šlehané smetany.
Poznámky:
Zatím nevyzkoušený recept. Je finančně náročnější, takže se hodí spíše na slavnostní příležitosti – vzhledem k obsahu kávy a alkoholu je určen pro dospělé.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 577x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomerančový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist