Kapr na kari
Suroviny
4 porce kapra
hladká mouka na obalení
sůl
olej
1 cibule
kari koření
3 lžíce bílého vína
mletý pepř
3 lžíce rajčatového protlaku
zelená petrželka
citrón na ozdobení

Postup
Připravené osušené porce kapra s kůží osolíme a obalíme po všech stranách v hladké mouce. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vmícháme kari koření a jakmile zpění, odstavíme pánev na chvíli ze zdroje tepla. Přidáme bílé víno, promícháme a necháme ještě asi 3 minuty odpočinout. Potom vmícháme pepř, kečup a nasekanou zelenou petrželku, do směsi vložíme porce kapra a necháme je v ní půl hodiny proležet. Během této doby je jednou obrátíme. Poté porce kapra vyjmeme a necháme okapat. V pánvi si rozpálíme olej a rybí porce na něm po obou stranách opečeme. Podáváme s bramborovou kaší nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,811x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr na kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!