Zvěřina na zelenině
Suroviny
800 g masa ze zvěřiny (např. srnčí kýta)
200 g slaniny
6 menších brambor
6 malých cibulek
2 mrkve
2 petržele
1 celer
250 ml červeného vína
6 stroužků česneku
1 bujonová kostka
6 kuliček jalovce
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
mletý pepř
sůl
olej

Postup
Zvěřinu očistíme od tuku, odblaníme, osolíme, prošpikujeme částí slaniny a potřeme prolisovaným česnekem. Maso opečeme po všech stranách na oleji se zbylou slaninou, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a celer nakrájený na kostičky, koření, celé cibulky a na kolečka nakrájené brambory. Podlijeme vývarem z bujonové kostky a pečeme v troubě za občasného přelévání červeným vínem a vypečenou šťávou. Po upečení zvěřinu nakrájíme na plátky, obložíme zeleninou a podáváme s chlebem. A sklenkou červeného vína.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,040x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zvěřina na zelenině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!