Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou
Suroviny
2 kg králíka
sůl
mletý zázvor
2 velké cibule
olej
¼ l vývaru
1 zakysaná smetana
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
sůl
citronová šťáva
3 lžíce mandlí
1 lžíce másla
Postup
Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Každou porci potřeme solí a posypeme po všech stranách mletým zázvorem. Oloupeme si cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmahneme na oleji. Jakmile cibule zpění, opečeme na ní připravené a okořeněné porce králíka. Maso vyjmeme, cibuli zaprášíme jednou vrchovatou lžící hladké mouky a necháme osmahnout. Mícháme, nakonec přilijeme vývar a rozmícháme do hladka. Vrátíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a vše dáme do trouby péct. Občas kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vývarem. Zatím si spaříme mandle, oloupeme je, pokrájíme podélně na poloviny a osmahneme je na másle. Můžeme se také věnovat přípravě přílohy (houskový či bramborový knedlík, noky apod.). Jakmile je králík měkký, porce opět vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. V kelímku zakysané smetany rozmícháme lžíci hladké mouky a postupně po kávových lžičkách vmícháváme do šťávy vzniklé při pečení králíka. Vznikne jednoduchá smetanová omáčka, kterou můžeme podle chuti přikyselit a přisolit. Pečené králičí maso polijeme omáčkou a posypeme osmahnutými mandlemi. Ozdobit lze plátkem citronu a lžící rybízu zavařeného jako brusinky.
Poznámky:
Máte-li králíka jiné velikosti, je důležitý poměr masa a cibule. Na 1 kg králíka přijde jedna větší cibule.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,136x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

