Indická rýže s kousky masa

Suroviny

2 větší šálky dlouhozrnné rýže
400 g kuřecího masa
4 lžíce másla
1 lžička koření Garam másala
1 střední cibule
3 hřebíčky
sůl
3 lžíce oleje
3 šálky studené vody
3 lžíce mandlí
3 lžíce rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Rýži propláchneme, osmahneme ji na másle, přidáme sůl a koření Garam másala. Promícháme. Přidáme oloupanou cibuli vcelku, do které jsme zapíchli 3 hřebíčky. Přilijeme 3 hrnky studené vody, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka (asi 15 minut). Kuřecí maso si nakrájíme na kostky a osolíme. Mandle spaříme a oloupeme. Na pánvi si rozpálíme olej a rychle na něm opečeme kuřecí maso a ke konci i mandle. Jakmile je rýže měkká, přidáme propláchnuté rozinky, opečené maso a lehce promícháme. Podáváme s čerstvou zeleninou, ideální je hlávkový či ledový salát.
Poznámky:
Co je to Garam másala Másala znamená „směs“, takže Garam másala je indická směs koření. Obsahuje většinou skořici, bobkové listy, římský kmín, koriandr, semena kardamonu, černý pepř, hřebíček a muškátový květ. Nejste-li odborníci na indickou kuchyni, patrně si ji nebude vyrábět sami, ale koupíte ji v supermarketu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,830x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Indická rýže s kousky masa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist