Sekaná pečeně v kapustě
Suroviny
1 středně velká kapusta
20 g másla
1 malá cibule
800 g mletého masa (hovězí, vepřové a malá část uzeného)
80 g housky
1 lžíce mléka
1 vejce
1 smažené míchané vejce
sůl
pepř
citronová kůra
30 g sádla
4 lžíce bílého vína
20 g mouky
Postup
Kapustu rozdělíme na čtvrtiny. Velké listy odložíme, srdíčka nakrájíme na nudličky a kapustu udusíme na másle s nakrájenou cibulkou. Housku nakrájíme na kousky, povlhčíme ji mlékem a rozmačkáme vidličkou. Přidáme ji k mletému masu. Dále přidáme udušenou kapustu, syrové vejce a na másle usmažené míchané vejce, sůl, pepř a citronovou kůru. Hmotu pečlivě promícháme a propracujeme, aby byla stejnorodá. Nakonec z ní vytvoříme hladkou šišku. Velké kapustové listy spaříme horkou vodou a polovinu jich vložíme na dno pekáče, který jsme předem vytřeli tence sádlem. Na ně umístíme šišku z mletého masa a přikryjeme ji zbývajícími listy kapusty. Mírně podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme péci do trouby. Občas kontrolujeme a podle potřeby podléváme vodou a bílým vínem. Jakmile šiška sekané zčervená, je hotová. Vyjmeme ji z pekáče, necháme pár minut zchladnout a krájíme na plátky. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.
Poznámky:
Je to zajímavé a chutné zpestření mletého masa. A také příležitost, jak upravit zdravou, cenově dostupnou a zatím ne příliš využívanou zeleninu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,900x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sekaná pečeně v kapustě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!