Sekaná pečeně v kapustě

Suroviny

1 středně velká kapusta
20 g másla
1 malá cibule
800 g mletého masa (hovězí, vepřové a malá část uzeného)
80 g housky
1 lžíce mléka
1 vejce
1 smažené míchané vejce
sůl
pepř
citronová kůra
30 g sádla
4 lžíce bílého vína
20 g mouky

recept nemá fotografii

Postup

Kapustu rozdělíme na čtvrtiny. Velké listy odložíme, srdíčka nakrájíme na nudličky a kapustu udusíme na másle s nakrájenou cibulkou. Housku nakrájíme na kousky, povlhčíme ji mlékem a rozmačkáme vidličkou. Přidáme ji k mletému masu. Dále přidáme udušenou kapustu, syrové vejce a na másle usmažené míchané vejce, sůl, pepř a citronovou kůru. Hmotu pečlivě promícháme a propracujeme, aby byla stejnorodá. Nakonec z ní vytvoříme hladkou šišku. Velké kapustové listy spaříme horkou vodou a polovinu jich vložíme na dno pekáče, který jsme předem vytřeli tence sádlem. Na ně umístíme šišku z mletého masa a přikryjeme ji zbývajícími listy kapusty. Mírně podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme péci do trouby. Občas kontrolujeme a podle potřeby podléváme vodou a bílým vínem. Jakmile šiška sekané zčervená, je hotová. Vyjmeme ji z pekáče, necháme pár minut zchladnout a krájíme na plátky. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.
Poznámky:
Je to zajímavé a chutné zpestření mletého masa. A také příležitost, jak upravit zdravou, cenově dostupnou a zatím ne příliš využívanou zeleninu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,900x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sekaná pečeně v kapustě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist