Slaninové knedlíky

Suroviny

100 g slaniny
200 g housky (4 housky)
330 g mouky
sůl
250 ml uzeného vývaru
2 vejce
1 žloutek
200 g uzeného masa
20 g másla
20 g strouhané housky

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme vařením uzeného masa. Jakmile je měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji rozehřát na pánev. Potom k ní přisypeme housku nakrájenou na kostičky, opečeme ji do růžova a také necháme vychladnout. Do mísy si odvážíme mouku, trochu osolíme a za stálého míchání přiléváme chladný uzený vývar, do kterého jsme přimíchali obě vejce a žloutek. Těsto vymícháme vařečkou, mělo by být husté asi jako kapání. Potom do něj přimícháme opečenou housku a nakrájené uzené maso. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout. Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu. Z odpočinutého těsta vykrajujeme malou naběračkou knedlíky a vaříme je podle velikosti 15 až 20 minut. Uvařené knedlíky klademe na síto a hned je natrhneme vidličkou. Podáváme je posypané osmaženou houskou a jako přílohu použijeme dušené kyselé zelí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,034x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slaninové knedlíky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist