Zelná polévka z hlávkového zelí

Suroviny

¼ středně velké hlávky bílého zelí
2 brambory
1 konzerva rajčatového protlaku
kmín
sůl
nové koření
bobkový list
ocet
1 lžíce másla
hladká mouka
ocet
trochu cukru

recept nemá fotografii

Postup

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme téměř do měkka. Potom přidáme asi 1,5 litru vody, promícháme a vaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem a novým kořením přidáme do polévky. Necháme vařit a zatím si z másla a mouky připravíme zlatou jíšku a rozmícháme ji v hrnečku s vodou. Vlijeme do polévky, přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme vařit ještě asi 10 minut. Teprve po odstavení polévky ze zdroje tepla polévku dochutíme solí, cukrem a octem.
Poznámka:Pro přípravu polévky můžeme použít i vývar z uzeného masa a také nakrájené kostičky uzeného masa mohou být zajímavým zpestřením této polévky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,940x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.75 (počet: 4) 9.75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelná polévka z hlávkového zelí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist