Králík na olivách

Suroviny

500 g králičího masa bez kostí
250 g mladé cukety
250 g rajčat
50 g zelených oliv bez pecek
30 g olivového oleje
125 ml bílého vína
šťáva z 1 citronu
šťáva z 1 pomeranče
1 cibule
sůl
4 stroužky česneku
pepř
1 lžíce provensálského koření

recept nemá fotografii

Postup

Všechnu zeleninu si nejdříve očistíme a opláchneme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, cuketu na kolečka, česnek prolisujeme, rajčata spaříme a oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Králičí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme. Na dvou lžících oleje ho osmahneme po všech stranách. Vložíme ho do pekáčku, obložíme ho cibulí, cuketami, rajčaty a olivami, posypeme prolisovaným česnekem a provensálským kořením a podlijeme zbylým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut při 175 stupních C. Během pečení podléváme bílým vínem, do kterého jsme si přimíchali pomerančovou a citronovou šťávu. Podáváme s nasucho opečenými vařenými brambory.
Poznámka:
Chutné, zajímavé, méně kalorické.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,428x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na olivách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist