Zapečená jablka na hřebíčku

Suroviny

8 jablek
máslo na vymazání zapékací misky
2 lžíce cukru
8 mletých hřebíčků
3 lžíce rozinek
špetka skořice
Těstíčko:
500 ml mléka
2 lžíce rumu
špetka sušené citronové kůry
3-4 vejce
5 lžic hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
sůl
4 lžíce cukru

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky (asi 3 mm silné). Vložíme je do máslem vytřené zapékací misky, posypeme je hřebíčkem, cukrem a rozinkami (mohou být máčené v rumu), skořicí a dáme je zapékat do trouby. Mezitím rozšleháme vejce s rumem, citronovou kůrou, špetkou soli a cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, promícháme a směsí zalijeme poloměkká jablka. Upečeme do zlatova. Podáváme teplé, sypeme vanilkovým cukrem nebo přelijeme malinovým sirupem.
Poznámka:
Podobně lze připravit i hrušky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,398x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečená jablka na hřebíčku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist