Rajčatový salát s křenovou majonézou
Suroviny
500 g rajčat
2 lžíce čerstvých bylinek (kopr, meduňka)
1 lžíce strouhaného křenu (nebo Krenex)
1 menší cibule
125 ml majonézy nebo zakysané smetany
sůl
špetka cukru

Postup
Rajčata opláchneme a ostrým nožem nakrájíme na osminky. Ochucenou majonézu připravíme smícháním jemně nasekaných bylinek, drobně nakrájené cibule, nastrouhaného křenu, cukru, soli a majonény.
Poznámky:
Použijeme-li Krenex nebo jiný křenový přípravek, dáme ho přiměřené množství. Majonézu lze nahradit i hustým bílým jogurtem. Není-li příliš tučný, získáme relativně málo kalorický pokrm. Doplníme-li ho například celozrnným pečivem, můžeme použít tento salát jako lehkou večeři.Můj mlsný syn prohlásil, že je to salát nesmírně lahodný. A také rychlý na přípravu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,594x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rajčatový salát s křenovou majonézou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!