Uzeninový salát

Suroviny

500 g uzeniny
250 ml majolky light
1 kelímek bílého jogurtu
2 velké cibule
2 lžíce kečupu
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
(1/2 lžičky mleté pálivé papriky)
(1/4 lžičky chilli koření)
(1/2 lžičky cukru)
(naťová cibulka)

recept nemá fotografii

Postup

Kečup, olej, hořčici a worcester promícháme a přivedeme za stálého míchání do varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Uzeninu (vuřty, točený salám, silné párky apod.) oloupeme a nakrájíme na plátky o síle asi 2 mm. Zalijeme je vychladlou směsí, přidáme majolku a bílý jogurt a na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidat můžeme i papriku a chilli koření – máme-li rádi pikantnější chuť. V případě, že se nám zdá příliš kyselé, přidáme ještě cukr. Řádně promícháme, misku zakryjeme alobalem nebo potravinářskou fólií a necháme v chladničce proležet alespoň 24 hodin.
Před podáváním můžeme posypat nakrájenou naťovou cibulkou. Jíme s chlebem.
Poznámka:
Rozpočet je na poměrně velké množství salátu, pro začátek zkuste udělat jen poloviční dávku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,444x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzeninový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist