Vepřová roláda s omeletou

Suroviny

750 g vepřové kýty (bůčku)
200 g mletého masa
1 lžička koření na mleté maso
2 vejce
1 klobása (hornická, ostravská..)
100 g Nivy
sůl
pepř
3 stroužky česneku
6 lžic nakrájené zeleniny
olej
Vegeta

recept nemá fotografii

Postup

Maso rozkrojíme tak, aby z něj po naklepání vznikla placka asi 5 mm silná. Mnohem jednodušší je požádat o tuto práci řezníka, nebo koupit již připravené maso na roládu. Na obrázku je roláda z vepřového boku, který byl pro tyto účely upraven již v prodejně. Připravené maso po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme prolisovaným česnekem.
Mleté maso promícháme se solí a s kořením na mleté maso a rovnoměrně ho poklademe na vepřový plát. Vajíčka se špetkou soli si rozšleháme vidličkou a připravíme si zeleninu. Lze použít sterilovanou či mraženou nebo čerstvou, ale aby roláda dobře vypadala, je vhodné, aby zelenina byla pestrá – tedy třeba mrkev, hrášek, červená či zelená paprika apod. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, vlijeme na něj rozšlehaná vejce a rovnoměrně posypeme zeleninou. Upečeme omeletu a přeneseme ji (pokud možno celou a neporušenou) na připravený základ rolády. Omeletu posypeme strouhanou Nivou, klobásu oloupeme a po délce rozkrojíme na čtvrtiny. Ty rozložíme na Nivu a celou roládu zavineme. Dobře se to dělá například za pomoci potravinářské fólie, kterou podložíme pod roládu. Snažíme se ji zavinout pevně, zpevníme ji režnou nití nebo jsme-li zruční, stačí i jehly na závitky. Roládu přeneseme do pekáčku, podlijeme ji vodou (asi 6-7 mm) a můžeme ji posypat na povrchu Vegetou. Pečeme ji v troubě při 190 stupních C pod dobu asi 90 minut. Během pečení ji dvakrát obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.

Hotovou roládu necháme asi 10 minut zchladnout, odstraníme režnou nit či jehly na závitky a nakrájíme ji na plátky. Na řezu by měla mít zajímavou mozaiku. Podáváme ji teplou s různě upravenými brambory nebo s kaší, ale můžeme ji podávat i studenou s chlebem a zeleninovým salátem.

Poznámka:
Jde o pracnější jídlo, ale uvedené množství vydá rozhodně na více než 4 porce. Takže většinou nasytí rodinu jako teplá a zbylá část poslouží jako studená večeře nebo vydatná přesnídávka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,186x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová roláda s omeletou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist