Krůtí roláda nadívaná špenátem

Suroviny

150 g listového špenátu (i mraženého)
sůl
1 vejce
70 g strouhaného parmazánu
pepř
olej
1 kg krůtího masa na roládu
5 plátků slaniny
1 lžíce rostlinného tuku
250 ml bílého vína
2 cibule
1 kg rajčat
100 ml zeleninového vývaru
1 lžička balzámového octa

recept nemá fotografii

Postup

Přebraný a omytý špenát vložíme do osolené vody a krátce ho předvaříme. Použijeme-li mražené špenátové listy, je lepší je upravit dle návodu na obalu mraženého výrobku. Z předvařeného špenátu slijeme přebytečnou tekutinu, dobře ho vylisujeme a jemně nasekáme. Vejce rozšleháme s polovinou parmazánu, osolíme ho a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a z vaječné hmoty upečeme tenkou omeletu. Maso si upravíme do velkého plátu (nejlépe je požádat o tuto službu už při nákupu masa), po jedné straně ho posolíme, opepříme a obložíme omeletou. Na ni navršíme špenát a plátky slaniny. Maso zavineme a pomocí kuchyňské nitě zavážeme do rolády. Do povrchu vetřeme sůl s pepřem. V pekáči rozehřejeme tuk se dvěma lžícemi oleje, roládu po všech stranách opečeme, podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme v troubě asi 80 minut. Občas ji kontrolujeme, obracíme a v případě potřeby podléváme. Poté přidáme cibuli a nahrubo nakrájená oloupaná rajčata a pečeme společně ještě asi 30 minut. Poté roládu vyjmeme, rajčata rozmačkáme, přidáme do nich vývar, promícháme a ochutíme (např. solí, balzámovým octem). Roládu nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a posypeme zbývajícím parmazánem. Nakrájenou roládu obložíme rajčatovou přílohou a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme s těstovinami, rýží či s bramborem.
Poznámky:
Místo špenátu lze na jaře použít mladé kopřivy. Spaříme je horkou vodou a drobně nasekáme. Pokud není právě sezóna rajských jablíček, vyplatí se použít konzervovaná. V tomto případě je poslední fáze přípravy kratší asi o 15 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,957x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krůtí roláda nadívaná špenátem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist